A tejbegrízes-ribizlis kocka elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra kikeverjük. A fehérjét kemény habbá felverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a szódabikarbónát. A kemény habba beleöntjük a cukros tojássárgáját, és óvatosan összekeverjük, majd ebbe szitáljuk a liszt keveréket és óvatosan összekeverjük az egészet.
Sütőpapírral bélelt 20x36 cm-es tepsibe öntjük a masszát, egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 25 percig sütjük.
Miközben míg sül a tészta, elkészítjük a krémet. Először főzünk egy hagyományos tejbegrízt cukor nélkül, és utána hagyjuk kihűlni. A szobahőmérsékletű margarint a porcukorral kikeverjük, majd a teljesen kihűlt tejbegrízhez öntjük, és összekeverjük. A megmosott és leszemezett ribizliszemeket beletesszük a krémbe, és óvatosan összekeverjük. (Pár darabot félretehetünk díszíteni)
A megsült és kihűlt tésztáról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt és vízszintesen félbevágjuk. Az alsó lapra egyenletesen rákenjük a krémet, majd rátesszük a tészta másik lapját, és óvatosan, kicsit rányomkodjuk, majd pár órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt egyforma kockákra vágjuk, megszórjuk porcukorral, díszíthetjük ribizlivel.