Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejbegrízes-ribizlis kocka

45 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tejbegrízes-ribizlis kocka elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra kikeverjük. A fehérjét kemény habbá felverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a szódabikarbónát. A kemény habba beleöntjük a cukros tojássárgáját, és óvatosan összekeverjük, majd ebbe szitáljuk a liszt keveréket és óvatosan összekeverjük az egészet.
  2. Sütőpapírral bélelt 20x36 cm-es tepsibe öntjük a masszát, egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 25 percig sütjük.
  3. Miközben míg sül a tészta, elkészítjük a krémet. Először főzünk egy hagyományos tejbegrízt cukor nélkül, és utána hagyjuk kihűlni. A szobahőmérsékletű margarint a porcukorral kikeverjük, majd a teljesen kihűlt tejbegrízhez öntjük, és összekeverjük. A megmosott és leszemezett ribizliszemeket beletesszük a krémbe, és óvatosan összekeverjük. (Pár darabot félretehetünk díszíteni)
  4. A megsült és kihűlt tésztáról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt és vízszintesen félbevágjuk. Az alsó lapra egyenletesen rákenjük a krémet, majd rátesszük a tészta másik lapját, és óvatosan, kicsit rányomkodjuk, majd pár órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt egyforma kockákra vágjuk, megszórjuk porcukorral, díszíthetjük ribizlivel. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss