A tojások fehérjét a cukorral és a vízzel kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikeverjük, majd a habhoz adjuk a liszttel és a sütőporral. A tésztát egy 22×37 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 alatt készre sütjük. Lehűtjük, majd két lappá vágjuk.
A lereszelt almákat egy edénybe tesszük a vajjal, a cukorral és a fahéjjal, majd lassú tűzön kb. 5 percig főzzük. Hozzákeverjük a búzadarát, és kb. 5-7 percen át kevergetve főzzük. Amikor elkészült, hozzákeverjük a citrom kifacsart levét, és hűlni hagyjuk.
Az egyik lapra halmozzuk a töltelék 2/3 részét, majd rátesszük a másik lapot, és rákenjük a maradék tölteléket. Megszórjuk darált dióval, és meglocsoljuk olvasztott csokoládéval. 1 órát a hűtőben pihentetjük, majd felszeletelve tálaljuk.