A zöldségeket vágjuk nagyobb darabokra. Amelyik hamarabb puhul, az legyen a legnagyobb, a krumpli legyen a legkisebb.
Szórjuk be az összeset sütőpapírral gondosan kibélelt tepsibe, és bőségesen locsoljuk meg olivaolajjal, és fűszerezzük meg.
Lefedjük fóliával, és egy éles késsel lyukakat szúrunk rá, hogy a gőz távozhasson. 220 fokos sütőben 40 percig kell sütni (ha kisebb adagot rakunk be, elég neki 30 perc is).
Ezután kivesszük, és ha a krumpli puha, visszatesszük, és fólia nélkül addig sütjük, amíg megpirulnak a zöldségek.
A csirkét közepes vastagságú szeletekre vágjuk,megfűszerezzük, 10 percet állni hagyjuk. Miközben a zöldségek sülnek, kisütjük wokban, vagy bármilyen hússütésre alkalmas edényben.
A fokhagymás tejföl elkészítése a legegyszerűbb, ezt meg lehet csinálni előző nap is: a fokhagymákat olivaolajon megpároljuk. A végén beledobunk egy leveskockát, ami 1 perc alatt felolvad. Amint felolvad, levesszük a tűzről és alaposan belekeverjük a tejfölbe.
Igaz, hogy ez tipikusan kertben grillezős, nyári étel, és faszénen sütve a legfinomabb, de azért megpróbálkoztam vele elektromos grillsütőn is.. Ez is egy olyan recept, amibe bármit bele lehet dobni. Én most így csináltam. - gaspaka