Grillezett töltött pisztráng

78 szavazat
40 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Hal

Elkészítés

  1. A grillezett töltött pisztránghoz először a halakat megmossuk, leszárítjuk, beirdaljuk és citromlével kívül-belül meglocsoljuk, majd sóval, borssal bedörzsöljük.
  2. A szalonnát apró kockákra vágjuk, serpenyőben kipirítjuk a zsírját. A felesleget leöntjük és a maradékon megfonnyasztjuk a tisztított és vékony csíkokra vágott sárgarépát, zellert, újhagymát és a reszelt fokhagymát. Ízesítjük sóval, borssal, hozzáadjuk a fehérbort, és miután a zöldségeket megdinszteltük, levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
  3. A zsemlét a tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk és hozzámorzsoljuk a zöldségekhez. Hozzáadjuk a tojást és az egészet összedolgozzuk. A keverékkel megtöltjük a pisztrángokat és előmelegített grillen mindkét oldalukat pirosra sütjük.
  4. A zöldségkeveréket a vajon megpároljuk, kevés sóval ízesítjük, a rizst a szokásos módon megfőzzük.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss