Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillezett sertéskaraj ananásszal és friss salátával

MME MME
35 perc
egyszerű
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. A sertéskarajt megtisztítjuk, majd kb. 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
  2. A húsokat olívaolajjal bekenjük és a sertéssült fűszersóval bedörzsöljük. Néhány percig pihentetjük.
  3. Az ananász alját és tetejét, majd a héját is levágjuk. Kb. 2 centis szeleteket vágunk belőle és kivágjuk a közepén a torzsáját.
  4. A húsok mindkét oldalát pár percig sütjük a grillen, amíg szépen megpirul. Ha elkészült, alufóliával lefedve pihentetjük pár percig.
  5. Közben az ananásznak szintén mindkét oldalát sütjük néhány percig a grillen.
  6. A salátához a jégsalátát csíkokra, a paradicsomot és a retket kockákra vágjuk, összekeverjük. Ízlés szerint citromos-olívaolajas vagy mangós salátaöntettel meglocsoljuk.
  7. A grillezett sertéskarajt szeletekre vágjuk, majd a grillezett ananásszal és a friss salátával tálaljuk.

Nézd meg az elkészítését videón is:

Ezek is érdekelhetnek

Friss