Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pofonegyszerű ínyencség 25 perc alatt: grillsajt kuszkuszágyon - lépésről lépésre!

default user icon
MME
Villámgyors és ínycsiklandó fogás - nem csak vegetáriánusoknak! Akkor az igazi, ha kecskesajtból (gomolyából) készítjük, de jó tudni, hogy a camembert és a mozzarella is isteni grillezve, így akkor sem kell lemondanunk erről a finomságról, ha nem kaptunk gomolyát. Mutatjuk, hogyan lesz tökéletes, step by step!
FŐZZ, AKÁR EGY SÉF!

Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag.hu  szolgáltatása éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak, ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.

GRILLEZETT KECSKESAJT ZÖLDSÉGES KUSZKUSSZAL - A RECEPT>>> 
A HOZZÁVALÓK:

kecske grillsajt
kuszkusz
citrom
cukkini
padlizsán
zellerszár
sárgarépa
lilahagyma
friss petrezselyem
olíva olaj

bors

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ:

lábas
serpenyő

A RECEPTHEZ SZÜKSÉGES ÖSSZES ALAPANYAGOT MOST MEGRENDELHETED A CHEFBAG.HU OLDALÁN! >>> 
LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE:

1. A kuszkuszt egy lábasba tesszük, felöntjük kétszeres mennyiségének megfelelő forró vízzel, sózzuk, borsozzuk, belefacsarjuk a citromot, hozzáöntjük az olíva olaj felét. Fedő alatt állni hagyjuk.


2.Megmossuk és megszárítjuk a zöldségeket. Az összes zöldséget 1 cm-es kockákra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk, félre teszünk belőle néhány levet a tálaláshoz.

3.Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a maradék olíva olajat. Közepes lángon meg pirítjuk a zöldségeket.  (Kb. 5-6 perc, lilahagyma, cukkini, sárgarépa, padlizsán, zellerszár) Ha megpirultak, megszórjuk petrezselyemmel, és kavargatva 2-3 percig mfőzzük. Ha kész, hozzákeverjük a zöldségeket a kuszkuszhoz.

4.Töröljük szárazra a serpenyőt, forrósítsuk fel. Közepes lángon süssük a sajtok mindkét oldalát kb. 3-3 percig.

5. A zöldséges kuszkuszt egy tányérra halmozzuk, arra helyezzük rá a grillsajtot. Petrezselyemlevelekkel díszítjük. 

A recept alapanyagai már nem biztos, hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon! >>>

Ezek is érdekelhetnek