Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Villámgyors és egészséges köret vagy vacsora: grillezett retek joghurtos mártogatóssal

A tavasz egyik vitathatatlanul legjobb része, hogy érkeznek a primőr zöldségek. Minden zsenge, végre vannak ízek, nem úgy, mint a téli, üvegházban nevelt tásraiknál. Az ilyen zöldségek csodásak nyersen, salátákba, de egy kis grillezéssel mindig turbózhatunk az ízeken!

Ezt a recept új dimenzióba emeli a retket, de ugyan ezzel a módszerrel elkészítheted az édesburgonyát, karfiolt, brokkolit vagy a gyökérzöldségeket is! A mártogatóst csinálhatod sima joghurtból is, kevés olíva olaj hozzáadásával, és ha nincs otthon snidling, használj más zöldfűszert, fokhagymát, reszelt citromhéjat vagy szárított fűszereket!

Hozzávalók (4 fő részére nasinak, vacsira, köretnek):

  • 3 csomag hónapos retek
  • 2-3 ek extraszűz olíva olaj
  • 400 ml görög joghurt
  • 1 kis csomó snidling

Elkészítése:

1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.

2. Mosd alaposan meg a retket. Vágd le a gyökerét és a zöld részét. Vágd félbe vagy negyedeld.

3. Locsolgasd kevés olajjal, annyival, mintha salátát csinálnál, és sózd is meg.

4. Terítsd a zöldséget sütőpapírral bélelt tepsibe.

5. Süsd kb. 20-30 percig, míg a fehér része meg nem barnul. 10 percenként óvatosan keverd át. Ha már mindegyik retek szépen megpuhult és megpirult, szedd ki a sütőből.

6. Közben vágj egy kis csomó snidlinget nagyon apróra. Keverd a görög joghurthoz. Adj hozzá 1 ek extraszűz olíva olajat és sózd ízlés szerint.

7. Kínáld a joghurtmártást a még meleg retek mellé.

Ajánljuk még:

FOGÁSOK, MELYEKBE EDDIG NEM TETTÉL RETKET, PEDIG KELLENE!>>> 

RETEKLEVES>>> 

SÜLT FŰSZERES RETEK>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss