Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillezett pulykanyárs baconös újkrumplival és sült paradicsommal

75 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A pulykahúst ujjnyi szeletekre vágjuk és enyhén kiklopfoljuk. Megsózzuk, megkenjük mustárral, megszórjuk apróra vágott zöldfűszerrel (bazsalikom, majoranna, borsikafű), és rárakunk 1-1 szelet bacont. Óvatosan feltekerjük. 2 tekercset készítünk, és egymás mellett 4 helyen átszúrjuk bambusznyárssal. Közöttük felszeleteljük. Így kapunk 4 nyársat. Ezeket betekerjük alufóliába.

Az újkrumplit meghámozzuk, megsózzuk, enyhén fűszerezzük rozmaringgal, és betekerjük 1-1 szelet baconnal. Ezt fogpiszkálóval rögzítjük. A krumplit is betekerjük alufóliába.

A paradicsomnak a tetejét levágjuk, kikanalazzuk a belsejét. A zöldségekből salátát készítünk. A paprikákat, paradicsomot, uborkát, olívabogyót és kecskesajtot felkockázzuk. Olívaolajjal, balzsamecettel, cukorral, sóval és zöldfűszerrel (bazsalikom, rozmaring) salátaalapot készítünk, és elkeverjük a zöldségekkel. Belekanalazzuk a paradicsomkosárba. Az egészet betekerjük alufóliába.

Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük őket. A paradicsomot kivesszük 10 perc múlva, a krumplikat kb. 20 perc múlva, a húsokat kb. 45 perc múlva kibontjuk, és még megpirítjuk a tetejét. Utána kibontjuk, és friss bazsalikommal díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss