Grillezett pisztráng salátával

120 perc
bonyolult
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személyre:
  • 2 pisztráng
  • olíva olaj
  • őrölt bors
  • kb. 18 gerezd fokhagyma
  • 2 szelet szalonna
  • 1 kis fej saláta
  • 2 nagy paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 kis cukkini (szeleteljük, bedörzsöljük grillzöldség fűszersóval, olíva olajat csepegtetünk rá)
  • A salátaöntethez:
  • 4 evőkanál olíva olaj
  • 1 teáskanál mustár
  • pár csepp citromlé
  • pár csepp Worcestershire szósz
  • pár csepp ecet
  • kevés cukor
  • bors
  • 1 kis pohár tejföl

Elkészítés

Elkészítés: Éjszakára a halakat bedörzsöljük őrölt borssal, sóval, 6 gerezd reszelt fokhagymával és olívaolajjal, hűtőbe tesszük.

Másnap grillezés előtt a szalonnának a zsírját kisütjük, és még forrón belereszelünk 6 gerezd fokhagymát.

A salátát-paradicsomot-paprikát mossuk, szeleteljük, a lilahagymát is, és 3 gerezd fokhagymát kicsire vágunk. A salátaöntethez valókat összekeverjük, és a salátára öntjük.

A tejfölbe reszelünk 3 gerezd fokhagymát és sózzuk.

A halat kis nyársra, saslik pálcára húzzuk, és a grillre tesszük, folyamatosan forgatjuk, és kenegetjük a fokhagymás szalonnazsírral.

A cukkiniszeleteket is bedörzsöljük sóval, borssal, megkenjük a fokhagymás szalonnazsírral, grillezük.

A kész halat a salátával és fokhagymás tejföllel, cukkinival tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss