A halról lekapargatjuk a pikkelyeket, a farkától haladunk a fejéig. A feje alatt hosszában felnyitjuk a húsát, a hasüregből kiszedjük a belsőségeket. A megtisztított halat folyóvíz alatt megmossuk, így a bőrét borító nyálkás rész könnyen eltávolítható. Ügyelünk rá, hogy a bőre ne sérüljön, különben a grillrácsra ragadhat, és a húsa megéghet. A hal mindkét oldalát beirdaljuk keresztben 2 centiméterenként.
A vajat egy kis lábosban felolvasztjuk, és megpároljuk benne a megtisztított fokhagymagerezdeket. Akkor jó, ha enyhen rózsaszínűek lesznek. Vigyázunk, nehogy megégjenek, mert megkeserednek.
A pisztrángot kívül-belül bedörzsöljük sóval, borssal és paprikával. A megpárolt fokhagymához hozzáadjuk a szárról lecsipkedett citromfűleveleket, és ezzel a keverékkel megtöltjük a halak belsejét. Forró grillrácsra fektetjük, és lassú tűzön egyszer megforgatva készre sütjük őket. Snidlinggel és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre