Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillezett pisztráng citromfűvel

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • 4 db pisztráng (30-40 dkg/db)
  • 10 dkg vaj
  • 20 gerezd fokhagyma
  • 4 szál citromfű
  • őrölt fekete bors
  • őrölt fűszerpaprika
  • snidling és petrezselyem (a díszítéshez)

Elkészítés

1.

A halról lekapargatjuk a pikkelyeket, a farkától haladunk a fejéig. A feje alatt hosszában felnyitjuk a húsát, a hasüregből kiszedjük a belsőségeket. A megtisztított halat folyóvíz alatt megmossuk, így a bőrét borító nyálkás rész könnyen eltávolítható. Ügyelünk rá, hogy a bőre ne sérüljön, különben a grillrácsra ragadhat, és a húsa megéghet. A hal mindkét oldalát beirdaljuk keresztben 2 centiméterenként.

2.

A vajat egy kis lábosban felolvasztjuk, és megpároljuk benne a megtisztított fokhagymagerezdeket. Akkor jó, ha enyhen rózsaszínűek lesznek. Vigyázunk, nehogy megégjenek, mert megkeserednek.

3.

A pisztrángot kívül-belül bedörzsöljük sóval, borssal és paprikával. A megpárolt fokhagymához hozzáadjuk a szárról lecsipkedett citromfűleveleket, és ezzel a keverékkel megtöltjük a halak belsejét. Forró grillrácsra fektetjük, és lassú tűzön egyszer megforgatva készre sütjük őket. Snidlinggel és petrezselyemmel megszórva tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss