Elkészítés: A tésztához az élesztőt 1/2 dl cukrozott langyos vízbe morzsolom, nagyjából 10 perc alatt felfuttatom. A lisztet nagy keverőtálba szitálom, hozzáadom a burgonyapelyhet és a sót. A kézi dagasztógéppel alacsony fokozaton keverni kezdem, majd hozzáadom a felfutott élesztőt, az 1 evőkanál olívaolajat, a maradék langyos vizet és a rozmaringot. Bő 10 perc alatt sima kenyértésztává dagasztom. A tésztát lisztezett felületre teszem, kézzel simára dagasztom. Tálba teszem, lefedve 1-1,5 órán át kelni hagyom.
Közben a paprikákat 35-40 perc alatt 190 fokos sütőben szinte feketére sütöm. A még forró paprikákat nylonzacskóba rakosgatom, langyosra hűtöm. Elkészítem a petrezselymes olívakrémet.
A magozott olívabogyókat, az apróra vágott petrezselymet, mandulát, a 2 evőkanál olíva olajat turmixgép poharába halmozom, erős fordulatszámon krémmé keverem. Ha szükséges, sózom, kevés borssal fűszerezem, kis edénybe szedem. A kihűlt paprikák héját könnyedén eltávolítom, kicsumázom, hosszúkás szeletekre tépkedem, szűrőbe helyezem, hogy a felesleges víztartalom könnyedén távozhasson.
A jó 2-2,5-szeresére kelt tésztából erőteljes csapásokkal kipüfölöm a levegőt, lisztezett felületen kb. 35 X 25 cm-es téglalappá nyújtom. A petrezselymes olívakrémmel megkenem úgy, hogy a tőlem távolabb eső hosszanti részénél és a két rövidebb szélénél kb. 1,5 cm-t üresen hagyok. A zöld krémre helyezem a paprikaszeleteket úgy, hogy a magház felőli részük kerüljön felülre, kevés színes borsot őrlök rá.
A tésztát, mint a bejglit, feltekerem. A töltött kenyérrudat sütőpapírral bélelt tepsire helyezem, letakarva konyhai hőmérsékleten még 45 percet pihentetem.
A sütőt 190 fokra előmelegítem, a megkelt kenyérrolád tetejét vízzel megkenem, villával megszurkálom, mákkal díszítem. Forró sütőben 30-35 perc alatt ropogósra sütöm.
A kész kenyeret néhány percig pihentetem, mielőtt szeletelném.