Elkészítés: A paprikákat egészben 190 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük (ha már feketedik a héja, akkor kész). Közben meghámozzuk a sárgarépát, szalagokra szeljük, 2 percre sós forró vízbe dobjuk, leszűrjük. A spárgát, a bébikukoricát és a répaszalagokat szépen elrendezzük egy tálon.
A juhtúrót, ha szükséges, kevés tejföllel vagy joghurttal és az apróra vágott zöldfűszerekkel összekverjük, félretesszük. A kisült paprikákat nejlonzacskóba tesszük, lezárjuk. Kb. 10 perc alatt megpuhul, és a külső, viaszos héj könnyen eltávolítható, kicsumázzuk. A paprikákat - nagyságuktól függően - 2-4 darabra vágjuk. A szélesebb végére kevés juhtúrós tölteléket halmozunk, feltekerjük. Ráhelyezzük a zöldségágyra, a dresszinggel meglocsoljuk, díszítjük, majd 1/2-1 órára hűtőbe tesszük.
Látványos és finom előétel vagy könnyű vacsora. A megadott mennyiségek 2 nem nagy étkű személynek elegendők.