Elkészítjük a palacsintatésztát: a lisztet, a tojásokat, a sót összekeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadagoljuk a tejet, amíg csomómentes masszát nem kapunk. A palacsintákat kiolajozott palacsintasütőben kisütjük, úgy, hogy világos színűek legyenek.
A hagymát megpucoljuk, apróra felkockázzuk, a vajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott, fűszerezett csirkemellet és megpirítjuk. A végén hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, majd a krémsajtot és alaposan összekeverjük. Az így elkészített töltelékkel megtöltjük a palacsintákat, a két szélét behajtjuk, majd feltekerjük.
A körtéket vékonyra szeleteljük és a palacsintabatyukkal együtt a grillrácson hirtelen megsütjük mindkét oldalukat.Frissen melegen tálaljuk.
Ha valami különlegessel szeretnénk meglepni a vendégeinket, akkor készítsük nekik ezt az ételt. Melegen, frissen az igazi, amikor folyik a sajt a közepén,és a grillezett körte nagyon jól illik hozzá. - Galcsill
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!