hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillezett palacsinta sajtkrémes csirkével töltve

45 perc
rafinált
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • csipet só
  • 0.5 l tej
  • olaj ( a kenéshez)
  • A töltelékhez:
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 ek vaj
  • 15 dkg csirkemell
  • bors
  • petrezselyem
  • 10 dk g tejszínes krémsajt
  • 3-4 db körte

Elkészítés

  1. Elkészítjük a palacsintatésztát: a lisztet, a tojásokat, a sót összekeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadagoljuk a tejet, amíg csomómentes masszát nem kapunk. A palacsintákat kiolajozott palacsintasütőben kisütjük, úgy, hogy világos színűek legyenek.
  2. A hagymát megpucoljuk, apróra felkockázzuk, a vajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott, fűszerezett csirkemellet és megpirítjuk. A végén hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, majd a krémsajtot és alaposan összekeverjük. Az így elkészített töltelékkel megtöltjük a palacsintákat, a két szélét behajtjuk, majd feltekerjük.
  3. A körtéket vékonyra szeleteljük és a palacsintabatyukkal együtt a grillrácson hirtelen megsütjük mindkét oldalukat.Frissen melegen tálaljuk.

PALACSINTATORTA HÚSOS-ZÖLDSÉGES TÖLTELÉKKEL >>> 

 

Megjegyzés

Ha valami különlegessel szeretnénk meglepni a vendégeinket, akkor készítsük nekik ezt az ételt. Melegen, frissen az igazi, amikor folyik a sajt a közepén,és a grillezett körte nagyon jól illik hozzá. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek