Elkészítés: A halat meglocsoljuk citromlével, sózzuk, borsozzuk, és 30 percig hagyjuk pácolódni.
Ezalatt a joghurtot összekeverjük néhány csepp frissen facsart citromlével, sózzuk, borsozzuk, és kaporral ízesítjük. Az avokádót meghámozzuk és felszeleteljük. Csepegtessünk rá citromot, így elkerülhetjük, hogy bebarnuljon.
Száraz, forró serpenyőben megsütjük a halat. Amikor belefektettük a serpenyőbe, nem piszkáljuk, hanem 2-3 percig hagyjuk sülni. Majd egy lapos, vékony spatula segítségével megfordítjuk, és további 2 percig sütjük. A halat könnyű túlsütni, érdemes a sütésére nagyobb figyelmet fordítani. A sütés során kevés citromlevet locsolhatunk rá, és mielőtt elkészül, egy kis vajjal is megkenhetjük a halat.
A szeletelt avokádóval, a kapros joghurttal meglocsolt salátával és citrommal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre