Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillezett lazac-steak avokádóval és salátával

45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A halat meglocsoljuk citromlével, sózzuk, borsozzuk, és 30 percig hagyjuk pácolódni.

Ezalatt a joghurtot összekeverjük néhány csepp frissen facsart citromlével, sózzuk, borsozzuk, és kaporral ízesítjük. Az avokádót meghámozzuk és felszeleteljük. Csepegtessünk rá citromot, így elkerülhetjük, hogy bebarnuljon.

Száraz, forró serpenyőben megsütjük a halat. Amikor belefektettük a serpenyőbe, nem piszkáljuk, hanem 2-3 percig hagyjuk sülni. Majd egy lapos, vékony spatula segítségével megfordítjuk, és további 2 percig sütjük. A halat könnyű túlsütni, érdemes a sütésére nagyobb figyelmet fordítani. A sütés során kevés citromlevet locsolhatunk rá, és mielőtt elkészül, egy kis vajjal is megkenhetjük a halat.

A szeletelt avokádóval, a kapros joghurttal meglocsolt salátával és citrommal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Gyakrabban kellene halat ennünk. Ez sokszor eszembe jut, és szerintem mi az átlaghoz képest többször is eszünk, de nem eleget. És most nem a panírozott halrudacskákra gondolok, hanem a *rendes* halra, amit a piacon szerzünk be és készítjük el otthon.
Némi gyakorlattal nagyon finom ételeket készíthetünk halból, egy kis utánaolvasás és próbálkozások után megtalálhatjuk azokat az ízeket, amiket szeretünk. A rántott halon túl is vannak receptek... - Mivanitthon

Ezek is érdekelhetnek

Friss