Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillezett kecskesajt zöldséges kuszkusszal

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 20 dkg kecske grill sajt
  • 15 dkg kuszkusz
  • 1 db citrom
  • 1 db cukkini
  • 1 db padlizsán
  • 1 db zellerszár
  • 1 db sárgarépa
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 köteg friss petrezselyem
  • olíva olaj
  • bors

Elkészítés

1.

A kuszkuszt egy lábasba tesszük, felöntjük kétszeres mennyiségének megfelelő forró vízzel, sózzuk, borsozzuk, belefacsarjuk a citromot, hozzáöntjük az olíva olaj felét. Fedő alatt állni hagyjuk.

2.

Megmossuk és megszárítjuk a zöldségeket. Az összes zöldséget 1 cm-es kockákra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk, félre teszünk belőle néhány levet a tálaláshoz.

3.

Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a maradék olíva olajat. Közepes lángon meg pirítjuk a zöldségeket.  (Kb. 5-6 perc, lilahagyma, cukkini, sárgarépa, padlizsán, zellerszár) Ha megpirultak, megszórjuk petrezselyemmel, és kavargatva 2-3 percig mfőzzük. Ha kész, hozzákeverjük a zöldségeket a kuszkuszhoz.

4.

Töröljük szárazra a serpenyőt, forrósítsuk fel. Közepes lángon süssük a sajtok mindkét oldalát kb. 3-3 percig.

5.

A zöldséges kuszkuszt egy tányérra halmozzuk, arra helyezzük rá a grillsajtot. Petrezselyemlevelekkel díszítjük. 

(A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!)

RENDELD HÁZHOZ AZ ELŐKÉSZÍTETT ALAPANYAGOKAT, ÉS FŐZZ AKÁR EGY SÉF! >>> 

Megjegyzés

A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat. JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ! - ChefbagMME

Ezek is érdekelhetnek

Friss