Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillezett karfiolsaláta koktélparadicsommal

30 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A karfiolt alaposan megmostam, nagyobb rózsákra bontottam. A sütőt grillfokozatra állítottam. Egy gáztepsit sütőpapírral béleltem. 1 evőkanál olajjal megkentem, majd rárakosgattam a karfiolrózsákat. Sóztam, rozmaringgal és frissen őrölt borssal fűszereztem. Nagyjából 8-10 percig sütöttem, épp csak annyira, hogy még roppanós maradjon.

Közben a paradicsomokat félbevágtam, az olívákat felszeleteltem, a kakukkfű leveleit pedig lecsipkedtem a száráról.

A salátalevelekkel megágyaztam a tálon, a már kihűlt grillezett karfiolt szépen rárakosgattam. A paradicsomokat és az olívát szépen elrendeztem. Kevés sóval és a friss kakukkfű leveleivel fűszereztem, citromlével locsoltam.

Kis tálban joghurtos mártogató szószt és friss kenyeret is kínáltam hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss