hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillezett halloumi sajt és szívsaláta grapefruit-öntettel

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg halloumi sajt
  • 4 zsenge szívsaláta
  • 1 fej lilahagyma
  • A páchoz:
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 2 evőkanál friss, aprított menta
  • 1/2 grépfrút facsart leve
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

Elkészítés: Keverjük össze az olívaolajat, az ecetet, a grapefruit facsart levét 1 evőkanál aprított mentával és 1 gerezd zúzott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk.

Fűtsük jól fel a grill-lapot. A salátát hosszában negyedeljük, a hagymát 4-5 mm vastagságúra szeleteljük. Egy ecsettel kenjük meg a saláta negyedeket és a hagymakarikákat is a páccal. Először a hagymaszeleteket helyezzük a grillre, addig süssük, amíg kissé megpuhul, oldalanként úgy 3 perc. A megsült szeleteket szedjük szét karikákra. A salátaszíveket és a felszeletelt sajtot oldalanként 2-2 percig grillezzük. A halloumi sajt puha, de grillezés során ropogós kérget süthetünk rá.

Tálaláskor helyezzük tányérokra a sajtszeleteket és a salátákat, szórjuk meg a sült hagymakarikákkal. A pác maradékával locsoljuk meg, majd szórjuk meg friss mentával. Igazán kellemes, frissítő nyári grillfogás.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss