Elkészítés: Keverjük össze az olívaolajat, az ecetet, a grapefruit facsart levét 1 evőkanál aprított mentával és 1 gerezd zúzott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk.
Fűtsük jól fel a grill-lapot. A salátát hosszában negyedeljük, a hagymát 4-5 mm vastagságúra szeleteljük. Egy ecsettel kenjük meg a saláta negyedeket és a hagymakarikákat is a páccal. Először a hagymaszeleteket helyezzük a grillre, addig süssük, amíg kissé megpuhul, oldalanként úgy 3 perc. A megsült szeleteket szedjük szét karikákra. A salátaszíveket és a felszeletelt sajtot oldalanként 2-2 percig grillezzük. A halloumi sajt puha, de grillezés során ropogós kérget süthetünk rá.
Tálaláskor helyezzük tányérokra a sajtszeleteket és a salátákat, szórjuk meg a sült hagymakarikákkal. A pác maradékával locsoljuk meg, majd szórjuk meg friss mentával. Igazán kellemes, frissítő nyári grillfogás.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre