Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillezett halfilé zöldségekkel, tejszínes mártással

MME MME
60 perc
rafinált
költséges

Elkészítés

A halszeleteket sózzuk és borsozzuk meg, majd kenjük meg olajjal, és süssük meg. A megtisztított és megmosott zöldségeket szeleteljük fel, sózzuk és borsozzuk meg, majd olajon kissé pirítsuk át.

A zöldségekhez keverjük hozzá az olívabogyókat is. Készítsük el a tárkonyos mártást: a felforrósított vajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a szeletelt petrezselyemleveleket, a tárkonyt, a borsot, majd pirítsuk tovább. Öntsük a mártáshoz a fehérbort, és pároljuk tovább. Adjuk a mártáshoz a tejszínt, kicsit főzzük a keveréket tovább, majd ízesítsük ételízesítővel.

A halszeleteket tálaljuk pirított zöldséggel, és öntsük le a tárkonyos mártással.

Megjegyzés

Kardhalból készítve különösen finom ez a fogás, de bármelyik kedvenc tengeri halfajtánkat választhatjuk! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss