Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillezett garnélanyárs

MME MME
60 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg óriás garnéla
  • 1/2 ananász
  • A páchoz:
  • 2 szál thai citromfű
  • 3 friss kaffirlime levél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 friss chilipaprika
  • fél lime héja és leve
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál halszósz
  • 1 dl kókusztej

Elkészítés

Elkészítés: A marinádhoz megtisztítjuk a thai citromfüvet, a kaffirlime levélszárát kivágjuk. A fokhagymát felaprítjuk, a friss chilit kimagozzuk és felkarikázzuk. A lime héját lereszeljük. Az előbbi friss hozzávalókat egy mozsárba tesszük, és jól összedolgozzuk. Külön összekeverjük a folyékony hozzávalókat – halszósz, kókusztej, lime facsart leve - a cukorral, majd végül hozzáadjuk a mozsár tartalmát, és együtt simára keverjük. Ebben pácoljuk a tisztított garnélát 30 percig hűtőben, lefedve.

Közben az ananászt megtisztítjuk, nagyobb kiockákra vágjuk.

Ha letelt a fél óra, kivesszük a rákokat a marinádból, és előre beáztatott babusznyársakra vagy hústűre húzzuk, 1-1 garnéla közé egy szelet ananászt húzunk fel a nyársra. Grillen 5-7 percig sütjük, félidőben megfordítjuk, hogy mindkét oldala egyenletesen megsüljön.

Megjegyzés

A Chefparade főzőiskola receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss