Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillezett cukkini- és padlizsántekercs sajttal töltve

default user icon
MME
45 perc
bonyolult
átlagos
6 adag

Elkészítés

  1. A padlizsánt a gömbölyű végétől kezdve 1 cm-enként felvágjuk úgy, hogy fent a szára még összetartsa a szeleteket. A cukkinit ugyanígy előkészítjük. Egy nagyobb edényben enyhén sós vizet forralunk a rozmaringgal és a kakukkfűvel. Beletesszük a padlizsánt, és lassú tűzön előfőzzük kb. 4 percig, a cukkinit pedig 2 percig. Ezután mindkettőt jól lecsepegtetjük, majd leválasztjuk a szeleteket, és konyhai papírtörlővel leitatjuk.
  2. A lecsipkedett bazsalikomleveleket durvára aprítjuk. A mozzarellát kb. 4 cm hosszú csíkokra vágjuk, megborsozzuk, és összekeverjük a citromhéjjal, valamint az aprított bazsalikommal. A zöldségszeleteket megszórjuk sóval, borssal, és az egyik végüket vékonyan megkenjük a pestóval. Mindre egy mozzarellacsíkot fektetünk, majd a szeleteket szorosan feltekerjük. A tekercseket fogvájóval megtűzzük, az olívaolajjal vékonyan megkenjük, és a forró grillen forgatás közben addig sütjük, amíg a sajt olvadni kezd.

Ezek is érdekelhetnek

Friss