Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillezett csirkemáj lecsóval

45 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt feketebors
  • A lecsóhoz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 nagy gerezd fok hagyma
  • 5 db paprika
  • chilipaprika
  • 3 db paradicsom
  • 5 dkg aprított bacon
  • őrölt csípős paprika
  • olívaolaj
  • A sült krumplihoz:
  • 8-10 db újkrumpli
  • petrezselyem
  • kakukkfű

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit héjában felteszem főni. A lecsóhoz a hagymákat aprítom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom. A másik hagymát szeletelem.

Egy nagyobb, mély serpenyőben kevés olajon a bacont megpirítom, ráteszem a hagymát, üvegesre dinsztelem, rádobom a fokhagymát és a paprikákat, majd a paradicsomot, fűszerezem, megfőzöm.

Közben a májat beáztatom, többször alaposan megmosom, a hártyákat eltávolítom. Félreteszem.

Egy serpenyőben olajon megsütöm a szeletelt hagymát, félreteszem. A krumplit megpucolom, felkockázom, s a hagyma serpenyőjében megsütöm a krumplit, a végén szórok rá aprított petrezselymet.

Grillserpenyőben megsütöm a májat, fűszerezem.

Tálaláskor teszek a tányérra májat, rá sült hagymát, mellé pedig krumplit és lecsót. Vörösbor illik hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss