Elkészítés: Az édesburgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, és lobogó sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Krumplinyomóval pürésítjük. Hozzáreszeljük a sajtot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, összekeverjük.
Amíg a burgonya fő, megsütjük a rákokat. Egy tepsibe tesszük őket, megszórjuk aprított fokhagymával, a cajun fűszerkeverékkel friss kakukkfűvel és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. 180 fokra előmelegített sütőben a sütő felső rácsán grillezve megsütjük kb. 7-8 perc alatt.
A paprikákat kimagozzuk, és nagyobb kockákra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk egy serpenyőben. Ha már kicsit megpirult a paprika, hozzászórjuk a kukoricát, a felkockázott szárzellert és az aprított újhagymát, fűszerezzük a füstölt paprikaporral, ízesítjük sóval, borssal.
A fűszeres rákokat a sajt édesburgonya pürével és a pirított zöldségekkel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre