Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillcsirkés köles egytál

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A kölest folyó víz alatt átmossuk, megpirítjuk 1-2 ek olajon, majd forrás után kis lángon megfőzzük az alaplében.
  2. Közben apróra vágjuk a lilahagymát és a kaliforniai paprikát. Elfelezzük mindkettőt, majd olajon először megdinszteljük a fele hagymát, majd hozzáadjuk a fele paprikát is. A fokhagymát is felaprítjuk és egy kávéskanál kurkumával a meleg ételhez keverjük.
  3. A grillcsirkét elválasztjuk a bőrétől és kicsontozzuk. A húst tetszőleges szeletekre vágjuk, majd hozzáadjuk az ételhez.
  4. A kölest villával átmozgatjuk, és először a meleg, majd a maradék hideg alapanyagokat (lilahagyma, paprika) is hozzáadjuk, végül belekeverjük a magjától elválasztott és kis kockákra darabolt avokádót. Leöntjük citromlével, szükség szerint sózzuk, borsozzuk.

PAPRIKÁS KRUMPLI KÖLESSEL>>> 

PAPRIKÁS KÖLESRIZOTTÓ>>> 

KÖLESBÉLES>>> 

Megjegyzés

Tipp: ha szereted a zöldborsót, nyugodtan önthetsz hozzá egy keveset! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss