Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillcsirke gyümölcsös zellersalátával és cseresznyés salsával

MME MME
90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 egész csirke
  • bors
  • A cseresznyés salsához:
  • 8 dkg szárított paradicsom
  • 1/2 gerezd fokhagyma
  • 4 dkg fenyőmag
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 2 cl cseresznyelikőr
  • 10 dkg magozott cseresznye
  • 2 dkg reszelt parmezán
  • A salátához:
  • 20 dkg ananász
  • 1 alma
  • 3 szál angolzeller
  • 2 dl majonéz
  • 2 cl sherry

Elkészítés

Elkészítés: 1. A csirkét megmossuk, belül sózzuk és borsozzuk, kívül csak sózzuk, a szárnyait tarkóra tesszük, a lábait összekulcsoljuk. Zsírpapírra fektetjük, és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

2. Közben elkészítjük a salsát: minden összetevőt konyhai aprítógépben összezúzunk, majd kis tálkába tesszük, hűtőben pihentetjük.

3. A salátához az ananászt és az almát meghámozzuk, felkockázzuk. Az angolzellert 1 centis szeletekre vágjuk, szódabikarbónás vízben leforrázzuk 3 perc alatt, majd jeges vízben lehűtjük.

4. A zellert, az ananászt és az almát összekeverjük a majonézzel és a sherryvel, behűtjük.

5. A csirkét szárnyasvágó ollóval szétvágjuk, a pesztóval és a salátával tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, stylist: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek