Grillcsirke gyümölcsös zellersalátával és cseresznyés salsával

MME MME
90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • csirke
  • bors
  • szárított paradicsom
  • fokhagyma
  • fenyőmag
  • olívaolaj
  • cseresznyelikőr
  • cseresznye
  • parmezán
  • ananász
  • alma
  • angolzeller
  • majonéz
  • sherry

Elkészítés

Elkészítés: 1. A csirkét megmossuk, belül sózzuk és borsozzuk, kívül csak sózzuk, a szárnyait tarkóra tesszük, a lábait összekulcsoljuk. Zsírpapírra fektetjük, és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

2. Közben elkészítjük a salsát: minden összetevőt konyhai aprítógépben összezúzunk, majd kis tálkába tesszük, hűtőben pihentetjük.

3. A salátához az ananászt és az almát meghámozzuk, felkockázzuk. Az angolzellert 1 centis szeletekre vágjuk, szódabikarbónás vízben leforrázzuk 3 perc alatt, majd jeges vízben lehűtjük.

4. A zellert, az ananászt és az almát összekeverjük a majonézzel és a sherryvel, behűtjük.

5. A csirkét szárnyasvágó ollóval szétvágjuk, a pesztóval és a salátával tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, stylist: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss