Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillcsirke cseresznyepestóval és gyümölcsös zellersalátával

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 darab csirke
  • bors
  • A cseresznypestóhoz:
  • 8 dkg szárított paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 dkg fenyőmag
  • 5 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 cl cseresznyelikőr
  • 10 dkg magozott cseresznye
  • 2 dkg reszelt parmezán
  • A salátához:
  • 20 dkg ananász
  • 1 alma
  • 3 szál angolzeller
  • 2 dl majonéz
  • 2 cl sherry

Elkészítés

  1. A csirkét megmossuk, megsózzuk és megborsozzuk, a szárnyait tarkóra tesszük, a lábait összekulcsoljuk. Zsírpapírra fektetjük, és előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük.
  2. Közben elkészítjük a pestót: minden összetevőt konyhai aprítógépben összezúzunk, majd kis tálkába tesszük, hűtőben pihentetjük.
  3. A salátához az ananászt és az almát meghámozzuk, felkockázzuk. Az angolzellert 1 centis szeletekre vágjuk, szódabikarbónás vízben leforrázzuk 3 perc alatt, majd jeges vízben lehűtjük. Így marad ropogós. 
  4. A zellert, az ananászt és az almát összekeverjük a majonézzel és a sherryvel, majd lehűtjük.
  5. A csirkét szárnyasvágó ollóval szétvágjuk, a pesztóval és a salátával tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, Győrfi Viki fotója. - MME

Ezek is érdekelhetnek