Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillázsos tallér

2 5/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 10 dkg dióbél durvára őrölve
  • 10 dkg mandulabél és mogyoróbél vegyesen durvára őrölve (a mogyoró kihagyható)
  • 5-10 dkg cukrozott narancshéj apróra vágott
  • 10 dkg vaj
  • 10 evőkanál tejszín
  • 5 dkg kristálycukor
  • 5 dkg barna (nád-) cukor
  • 6 dkg finomliszt
  • A csokoládé bevonathoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: Egy lábasban a vajat a cukorral megolvasztjuk, beletesszük a tejszínt, és kevergetve összeforraljuk, lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük az őrölt magvakat, a narancshéjat és a lisztet.

Sütőpapírral bélelt tepsire teáskanálnyi halmokat teszünk a tésztából, majd a kanál hátuljával kör alakúra lapogatjuk, közöttük kb. 5 centit hagyjunk, mert sütés közbe egy picit terjeszkedik.

170-175 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10-12 percre. Hagyjuk egy kicsit hűlni, és utána szedjük csak le a tepsiről.

A csokibevonathoz vízgőz felett összeolvasztjuk a feldarabolt csokit az olajjal. A kihűlt korongok alját egy kiskanál segítségével bekenjük a csokival, és a máz nélküli oldalukkal lefelé rácsra, vagy ha nincs, akkor tálcára sorakoztatjuk a grillázsos tallérokat.

Megjegyzés

Ha akarod akkor csak a tetejére mintázol a csokiból.
- hajnal9999

Ezek is érdekelhetnek

Friss