hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillázsos piramis

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 7 tojás
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1,5 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 13 dkg liszt
  • 13 dkg darált dió
  • A krémhez:
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • A grillázshoz:
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg darabolt dió

Elkészítés

Elkészítés: Nagyobb téglalap alakú tepsit kikenük és lisztezunk, a sütőt 180 fokra előmelegitjuk. A 7 tojás fehérjét 3 evőkanál vízzel kemény habbá verjük. A sárgáját a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport, a sütőporos lisztet, a darált diót és a tojáshabot. A tepsibe simítjuk, és kb. 30 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tojásokat a cukorral vízgőz felett sűrűre főzzük folyamatosan kevergetve. Hűlni hagyjuk.

A grillázshoz a cukrot világosbarnára karamellizáljuk, hozzáadjuk a diót, vizes deszkára borítjuk, hagyjuk kihűlni. Kihűles után ledaráljuk.

A kihűlt tojáspos krémet alaposan elkeverjük a margarinnal, hozzáadjuk a grillázst. A tésztát úgy vágjuk el, hogy legyen 4-5 egyforma hosszú lapunk, de mindegyik 2-3 cm-rel legyen keskenyebb a másiktól, a legkisebb legyen 2 cm-es.

A maradék tésztát bevonjuk karamellel, melyet 10 dkg cukorbol, pár csepp ecetből és 1 kanál vízből készítünk el. Mielőtt megkötne, 2 cm széles csíkokra vágjuk.

A legszélesebb tortalapot tálcára helyezzük, megkenjük a krémmel, rátesszük az eggyel kisebb lapot, így rétegezzük akrémmel, míg a legkisebb 2 cm-essel zárjuk. Az elkészült piramis oldalát is bevonjuk a krémmel, majd ezt fedjük be a karamelles csíkokkal. A csíkok közét kitöltjük a maradék krémmel. Tetejet ízlés szerint dióval, krémmel, karamellel, cukorgyönggyel díszitjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss