Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillázsos almatorta

60 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 kis pohár tejföl
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • Az almás töltelékhez:
  • 70-80 dkg alma
  • 2 dl almalé
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • fahéj
  • A pudingos töltelékez:
  • 3,5 dl tej
  • 1 dl tojáslikőr
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dkg cukor
  • A grillázshoz:
  • 5 dkg cukor
  • 3 dkg durvára vágott dió

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, majd a tojással és a tejföllel, a legvégén hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Az összes almából 1 szemet kisebb kockákra vágunk, és a tésztába keverjük. 180 fokon kb. 30 perc alatt, tortaformában készre sütjük.

Közben a maradék almát is meghámozzuk és kockára daraboljuk. A fele mennyiségű almalével, 2 evőkanál cukorral és egy csipetnyi fahéjjal pár perc alatt kissé megfőzzük. A maradék almalével kikeverjük a pudingport, és besűrítjük vele az almát. Ezt a kisült tészta tetejére borítjuk.

Ezután a fele mennyiségű tejet és a tojáslikőrt a cukorral felforraljuk, majd sűrítjük a tejjel kikevert pudingporral. Ezt az almás töltelék tetejére borítjuk.

A grillázshoz a cukrot megpirítjuk, hozzáadjuk a diót, kiöntjük egy darab sütőpapírra, és mikor megszilárdult, szilánkosra törjük. Ezt a grillázszúzalékot a torta tetejére szórjuk.

Tálalás előtt pár órára jól behűtjük.

Megjegyzés

A tojáslikőrt pótolhatjuk tejjel és vaníliával.
- esztiklock

Ezek is érdekelhetnek

Friss