Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillázs torta

MME MME
4 3/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kerek tortalap (lehet házilag is készíteni)
  • A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 2 tojás sárgája
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • A grillázshoz:
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • olaj
  • fél diógerezdek

Elkészítés

Elkészítés: A krémhez a tejet a cukorral felforraljuk, a pudinggal és a tojássárgákkal csomómentesen elkeverjük, lassú tűzön, állandóan kevergetve sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. A 20 dkg vajat kikeverjük a kihűlt krémmel.

A grillázshoz a cukrot addig melegítjük, amíg teljesen elolvad és a színe világosbarna lesz. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a darált diót, majd olajjal kikent tepsibe vagy húsdeszkára öntjük és elsimítjuk.

A félig kihűlt grillázst ledaráljuk, a felét a krémbe keverjük, a másik felével majd a tortát hintjük meg.

A piskótát 3 részre vágjuk, krémmel megtöltjük, kívül az oldalát és a tetejét is bekenjük, majd a megmaradt darabos grillázzsal megszórjuk. A tetejét fél diószemekkel és a grillázsdarabokkal díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss