Elkészítés: A krémhez a tejet a cukorral felforraljuk, a pudinggal és a tojássárgákkal csomómentesen elkeverjük, lassú tűzön, állandóan kevergetve sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. A 20 dkg vajat kikeverjük a kihűlt krémmel.
A grillázshoz a cukrot addig melegítjük, amíg teljesen elolvad és a színe világosbarna lesz. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a darált diót, majd olajjal kikent tepsibe vagy húsdeszkára öntjük és elsimítjuk.
A félig kihűlt grillázst ledaráljuk, a felét a krémbe keverjük, a másik felével majd a tortát hintjük meg.
A piskótát 3 részre vágjuk, krémmel megtöltjük, kívül az oldalát és a tetejét is bekenjük, majd a megmaradt darabos grillázzsal megszórjuk. A tetejét fél diószemekkel és a grillázsdarabokkal díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre