Elkészítés: A piskótához a sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzátesszük a lisztet, a diót, a kakaóport és a sütőport. A keményre vert fehérjét apránként hozzákeverjük, majd egy közepes tepsiben 180 fokon megsütjük.
Eközben a tojást a sárgákkal, a cukorral, a vaníliás cukorral kikeverjük, és gőz fölött sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük.
A grillázshoz egy teflonedényben a cukrot aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a durvára vágott diót. Kiöntjük egy sütőpapírra.
A szobahőmérsékletű vajat kikeverjük, és apránként hozzádolgozzuk a kihűlt tojáskrémet.
A grillázsra teszünk egy sütőpapírt, és klopfolóval apróra zúzzuk.
A krémmel megkenjük a piskótát, és megszórjuk a grillázzsal. Hidegre tesszük, és miután kidermedt, szeletekre vágjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre