Elkészítés: A tésztához a 8 tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a darált diót, a lisztet, a sütőport és a tojások felvert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és egy lapos piskótát sütünk, amit kisülve nedves konyharuhára fektetünk, és lazán felcsavarjuk.
A krémhez az egész tojásokat a cukorral gőz felett habbá verjük. A vaníliás cukrot és a margarint kikeverjük, és a kihűlt krémhez adjuk.
A grillázshoz a cukrot serpenyőben megpirítjuk, utána a durvára darált diót hozzákeverjük. Olajozott lapra vagy tálcára kitesszük, késsel feldaraboljuk még langyosan, majd ha már megdermedt, darálón ledaráljuk, és a kihűlt krémhez keverjük.
A tésztát megkenjük krémmel, felcsavarjuk, és kívülről is bekenjük, grillázzsal megszórjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!