Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillázs-rolád

MME MME
75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 8 tojás
  • 16 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 30 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A grillázshoz:
  • 30 dkg cukor
  • 20 dkg vágott dió

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a 8 tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a darált diót, a lisztet, a sütőport és a tojások felvert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és egy lapos piskótát sütünk, amit kisülve nedves konyharuhára fektetünk, és lazán felcsavarjuk.

A krémhez az egész tojásokat a cukorral gőz felett habbá verjük. A vaníliás cukrot és a margarint kikeverjük, és a kihűlt krémhez adjuk.

A grillázshoz a cukrot serpenyőben megpirítjuk, utána a durvára darált diót hozzákeverjük. Olajozott lapra vagy tálcára kitesszük, késsel feldaraboljuk még langyosan, majd ha már megdermedt, darálón ledaráljuk, és a kihűlt krémhez keverjük.

A tésztát megkenjük krémmel, felcsavarjuk, és kívülről is bekenjük, grillázzsal megszórjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss