Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grill zöldségek pestóval

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1-1 piros, zöld és sárga húsú kaliforniai paprika
  • 1 nagyobb padlizsán
  • 2 cukkini
  • 25 dkg laskagomba
  • olívaolaj
  • A pestóhoz:
  • 5 dkg fenyőmag
  • 1 nagy csokor bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívolaj
  • 2 evőkanál reszelt parmezán sajt

Elkészítés

Elkészítés: A pestóhoz a fenyőmagokat serpenyőben olaj nélkül megpirítjuk. A bazsalikomot megmossuk, lecsepegtetjük, leveleit lecsipkedjük. A fokhagymát megpucoljuk. A magot, a bazsalikomot, a fokhagymát és az olívaolajat pürésítjük. A végén a parmezánt belekeverjük, sóval, borssal ízesítjük.

A zöldségeket megtisztítjuk, a paprikákat cikkekre vágjuk, a padlizsánt és a cukkinit nem túl vastag szeletekre vágjuk. A laskagombát is megmossuk, és konyhai papírtörlőre téve leitatjuk róla a vizet.

A zöldségeket meglocsoljuk az olívaolajjal, majd a grillrácson többször megfordítva valamennyit megsütjük, sóval és borssal ízesítjük.

A pestóval és friss bagettel tálaljuk, degrillhúsok, halakköretének is remek.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss