Elkészítés: A pestóhoz a fenyőmagokat serpenyőben olaj nélkül megpirítjuk. A bazsalikomot megmossuk, lecsepegtetjük, leveleit lecsipkedjük. A fokhagymát megpucoljuk. A magot, a bazsalikomot, a fokhagymát és az olívaolajat pürésítjük. A végén a parmezánt belekeverjük, sóval, borssal ízesítjük.
A zöldségeket megtisztítjuk, a paprikákat cikkekre vágjuk, a padlizsánt és a cukkinit nem túl vastag szeletekre vágjuk. A laskagombát is megmossuk, és konyhai papírtörlőre téve leitatjuk róla a vizet.
A zöldségeket meglocsoljuk az olívaolajjal, majd a grillrácson többször megfordítva valamennyit megsütjük, sóval és borssal ízesítjük.
A pestóval és friss bagettel tálaljuk, degrillhúsok, halakköretének is remek.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre