Elkészítés: A tarját csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a fűszereket, (a só kivételével, az csak később kerül bele), és jól összeforgatjuk. 1 éjszakára a hűtőbe tesszük pácolódni.
Sütése a szabadban tárcsán, vagy (nem rácsos) grillezőn az igazi, de gáztűzhelyen sütőtálban is elkészíthető.
A húst a felforrósított olajon hirtelen átforgatjuk, majd állandó kevergetéssel félpuhára sütjük. Ekkor hozzáadjuk a legyalult káposztát, ezzel kb. 15 percig együtt sütjük. Ezután beletesszük a karikára vágott hagymát és a lereszelt sárgarépát, és kevergetve tovább sütjük.
Mikor már majdnem kész, megsózzuk, és még pár percig sütjük.
Köretnek hasábburgonyát vagy burgonyapürét tálalhatunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre