Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Holstein szelet recept
Holstein szelet
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Grill és kerti parti

Veszélyek a grillrácson: kolbásztípusok, melyeket inkább hagyj a pultban – erre figyelj vásárlásnál

Grillezés, grillkolbász /Fotó: Shutterstock
A nyári hónapok egyik népszerű kerti elfoglaltsága a grillezés. Ráadásul idén még jobban kitolódtak a melegebb napok, és szeptember ellenére még bátran előkaphatjuk kedvenc sütögetőeszközünket, hogy egy jó kolbászt grillezzünk. Ám azzal tisztában vagy, hogy milyen kolbászt érdemes a rácsra tenni? Ha nem vagy körültekintő, akár még az egészségednek is árthatsz.

Ha kolbászt készül grillezni az ember, akkor a folyamat a bolt húspultjánál kezdődik. A grillezett kolbász sorsát azonban már a vásárlás pillanatában megpecsételheted még annak ellenére is, hogy profinak számítasz a grillezés világában. Nem mindegy, hogy milyen kolbász pakolsz a rácsra! Ennek oka, hogy léteznek olyan összetevőket tartalmazó húskészítmények, melyekkel akár árthatsz is az egészségednek.

Nem minden kolbászfélét ajánlatos grillezni

A napokban hívta fel a figyelmet a Rizikometer Facebook-posztjában egy litván portálra hivatkozva, hogy mindenekelőtt a grillezésre szánt kolbász csomagolásán keresd a „sütnivaló” vagy a „griller” kifejezéseket. Kerti sütögetések során kizárólag ezek a húskészítmények vethetők be, ha tényleg a finom és adalékanyagmentes grillezett kolbász a cél.

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kolbászt grillezünk /Fotó: Shutterstock
Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kolbászt grillezünk /Fotó: Shutterstock

Ellenőrizd az összetevőket

Az élelmiszeripari trendekkel és kockázatfigyeléssel foglalkozó Rizikometer az írja, hogy vásárlás előtt nézd át alaposan a választott kolbász összetevőinek listáját. Ha ugyanis az nátrium-nitrit nevű tartósítószert (E250) tartalmaz, akkor nem a grillrácsra való. Akkor mehetsz biztosra, ha olyan kolbászt választasz a grillezéshez, amely nem tartalmaz semmilyen tartósítószer. Nem lehetetlen, hiszen a sütnivaló kolbászok jó esetben csak húst, sót és egyéb fűszereket tartalmaznak.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.