Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliahabos süti csokimázzal (Gréti szelet)

45 perc
bonyolult
megfizethető
16 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a porcukorral. Folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk az olvasztott vajat, majd a tejet és a likőrt.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük, majd egy spatula segítségével, óvatosan beleforgatjuk a sárga masszát. A lisztet összekeverjük a kakaóval, a sütőporral és a csipetnyi sóval. Ezután hozzáadjuk a masszához, ügyelve arra, hogy továbbra se törjük össze a fehérjét.
  3. Az elkészült masszát egy 24 x 32 cm-es kivajazott formába öntjük és a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 35-40 percig sütjük. Az elkészült piskótát rácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni.
  4. A krémhez a habtejszínt keményre verjük. A hideg tejben csomómentesre keverjük a vaníliás pudingport. A vajat a porcukorral fehéredésig keverjük, majd beledolgozzuk a pudingot, és óvatos mozdulatokkal, a felvert tejszínhabot is belekeverjük.
  5. A mázhoz felforraljuk a vizet és a cukrot, majd szirupot főzünk belőle. Kissé hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk az átszitált kakaót. Alacsony fokozaton főzzük tovább, hozzáadjuk a hideg vajat és folyamatos keverés mellett beledolgozzuk a masszába. Fényes, homogén, nyúlós massza lesz, amit hagyjunk kicsit hűlni, a használat előtt.
  6. Az összeállításhoz a piskótát tálcára helyezzük, egyenletesen elsimítjuk a krémet, végül bevonjuk a mázzal. Fogyasztás előtt, legalább két órára hűtőbe tesszük.

NÉGERKOCKA >>> 

HAGYOMÁNYOS ARANYGALUSKA VANÍLIASODÓVAL>>> 

MÁKTORTA VANÍLIAKRÉMMEL>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

X

Nem ez a legjobb Vaníliahabos süti csokimázzal (Gréti szelet) recept?