Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grépfrútos trüffel

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 20 dkg étcsokoládét tálba tördelünk, és gőz fölött felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, a grapefruit héját és a levéből fél decit leszűrve. Hagyjuk hűlni, majd 1 órát dermesztjük a hűtőben.

A megdermedt masszát munkalapra tesszük, kézzel 5 centi magas, négyszögletes formára igazítjuk. Hideg vízbe mártott éles késsel 3x3 centis kockákra vágjuk, tányérra helyezve visszatesszük a hűtőbe.

Amaradék csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd elkeverjük benne az olajat.

A lehűtött trüffelkockákat egyesével megmártjuk a csokiban, majd rácsra vagy sütőpapírra rakosgatjuk. Színes cukorkával díszítjük, és 1-2 órárahűtőbe tesszük dermedni.

Megjegyzés

A trüffel formázását és darabolását gyorsan végezzük, hogy ne olvadjon meg, mert akkor nem tudunk vele szépen dolgozni.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss