Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gravlax (skandináv pácolt lazac)

MME MME
10 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Allergének
  • Hal

Elkészítés

  1.  A skandináv párolt lazachoz egy tálba tesszük a cukrot (lehet barna cukor is) és hozzákeverjük a fűszereket: a sót, a frissen őrölt színes borsot, az édesköményt (vagy ánizsmagot), az összetört mustármagot és a borókabogyót. Hozzáadjuk a citromok héját, a lime-ok héját és az apróra vágott kaprot. 
  2. Egy tepisbe beleszórjuk a fűszerkeverék felét, meglocsoljuk a lime levével és egy kevés ginnel (vagy vodkával).
  3. A lazac zsírosabb részeit eltávolítjuk és a szálkáktól is megszabadítjuk. 
  4. A filét ráhelyezzük a fűszeres pácra, megszórjuk a maradék fűszerkeverékkel. Meglocsoljuk a lime levével, és az alkohollal.
  5. Légmentesen letakarjuk folpakkal (akár úgy, hogy a tepsit vagy a tálat is körbetekerjük). Két napra hűtőszekrénybe tesszük.
  6. Az elkészült lazacot kicsomagoljuk, a fűszereket nedves törlőruhával eltávolítjuk. A lazacot vékony szeletekre vágva tálaljuk. Ha marad belőle, egy hétig a hűtőben tárolható.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss