Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grassalkovich-palacsinta

MME MME
60 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Palacsintához:
  • 15 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 1 dl szóda
  • olaj
  • Töltelék:
  • 3 ek olaj
  • 8 dkg zöldborsó
  • 15 dkg gomba
  • 8 dkg sonka
  • 80 dkg csirkemáj
  • bors
  • pirospaprika
  • 15 dkg lecsó
  • 3 dl tejföl

Elkészítés

  1. A palacsintatésztához összekeverjük az alapanyagokat, majd vékonyan kiolajozott serpenyőben megsütjük a palacsintákat.
  2. Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, majd megpároljuk benne a megtisztított zöldborsót és a megtiszított gombát. 
  3. Hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és a megtisztított, feldarabolt májat, majd kevergetve megpirítjuk, közben meghintjük a sóval, a borssal és paprikával.
  4. Aserpenyő tartalmához adjuk a lecsót, összekeverjük és készre pároljuk a ragut. A palacsintákat megtöltjük a raguval, és összehajtjuk.A megtöltött palacsintákat egy jénaiba rakjuk, majd ráöntjük a paprikával összekevert tejfölt. 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.

RÉSZEGES SZILVÁS GOLYÓ 

GESZTENYÉS CSÚCS 

Ezek is érdekelhetnek

Friss