Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gránátalmás-túrós-kókuszhabos torta

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 45 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 csomag sütőpor
  • A túrókrémhez:
  • 4 tojás sárgája
  • 8 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál búzadara
  • 50 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A kókuszhabhoz:
  • 4 tojásfehérje
  • 6 evőkanál cukor
  • pici só
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • Valamint:
  • 22 dkg ribizlilekvár
  • 2 db szép gránátalma

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a puha margarint összekeverjük a többi hozzávalóval, még ragad, belekaparjuk egy 26 cm-es kapcsos tortaformába, vizes kézzel elsimítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben, középső sínen 18 percig elősütjük.

Ezután kivesszük, és megkenjük a 22 dkg lekvárral. Rákanalazzuk a túrókrémet, és meghintjük a 2 gránátalma kiszedett magocskáival.

Visszatoljuk a sütőbe, és 30 percig 180 fokon sütjük. A vége felé a kókuszhabot elkészítjük. Ehhez a tojások fehérjét a cukorral és pici sóval kemény habbá verjük, a végén beleszórjuk a kókuszreszeléket, rásimítjuk a tortánk tetejére, és további 10 percig sütjük. Ha van légkeverésünk, akkor 165 fokra visszavesszük a hőfokot, és légkeveréssel sütjük tovább, mert így lesz egy kis kemény kérge a tetejének.

Csak kihűlés után szeleteljük.

Megjegyzés

Most tudtam olcsón, zöldalma árban gránátalmát venni. Akkor finom a belseje, ha látszik kívülről, hogy még nem száradt szét, nem keményedett meg a burok.

Egy tompa hegyű késsel könnyen kiszedhetők a magok, ha negyedekbe vágjuk előtte. Picit spriccel, arra figyeljünk.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss