Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gránátalmás-tejszínes torta

MME MME
5/5
60 perc
mester
költséges

Elkészítés

Elkészítés: A gránátalmát megmossuk, félbevágjuk, a magokat hegyes késsel kiszedjük, közben a kicsepegő levet felfogjuk. Figyeljünk arra, hogy fehér hártya ne kerüljön bele, mert az keserű.

A tejszínt kemény habbá verjük, 1/4 részét különvesszük, a vaníliás cukrot és 3 evőkanál gránátalmaszirupot belekeverünk.

A zselatinlapokat hideg vízbe beáztatjuk, majd kinyomkodjuk, kis lángon felolvasztjuk, és a maradék tejszínhabhoz keverjük. Hidegre tesszük.

A tésztalapot vízszintesen 3 lapba vágjuk.

A zselatinos tejszínbe a gránátalmamagok 1/4 részét belekeverjük. Az alsó tésztalapot megkenjük a krémmel, rátesszük a második lapot, ismét krém, majd a harmadik lap következik. A torta tetejét és oldalát bevonjuk a félretett gránátalmaszirupos tejszínhabbal.

A tortazselét a gyümölcslével és a maradék sziruppal elkészítjük a csomagoláson előírt idő alatt, 8-10 percig állni hagyjuk, majd a torta közepétől kiindulva a süteményre öntjük. Legalább 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Tálalás előtt a tortát a félretett gránátalmamagokkal és csokoládédarabokkal ízlésünk szerint feldíszítjük.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek