Az előnyújtott leveles tésztát kitekerjük, majd kb. 4 cm-es csíkokra vágjuk. A mogyorót durvára daráljuk, a barna cukrot összekeverjük az őrölt fahéjjal. A tésztacsíkokat először vékonyan megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a fahéjas cukorral. Ezután rászórjuk a durvára őrölt mogyorót, majd a gránátalmamagot, és tenyérrel óvatosan lenyomkodjuk egy kicsit. Ezután felcsavarjuk a tésztát, majd a csigákat belehelyezzük az előzőleg papírkapszlival vagy szilikonos formával kibélelt muffinsütőbe.
A tojást villával felverjük, majd lekenjük a formában lévő tészta tetejét. 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 20-25 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük. A sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk, majd a rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük. Tálalás előtt ízlés szerint megszórjuk porcukorral, és úgy kínáljuk.
A készen megvásárolható leveles tésztának köszönhetően egyszerűen az asztalra tudjuk varázsolni, és nagyon finom. Ha nem előnyújtott a leveles tészta, akkor nyújtsuk ki vékonyra, majd úgy vágjuk fel csíkokra. - kgizike
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!