hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gránátalmás joghurtpite

75 perc
bonyolult
költséges
2 adag
Hozzávalók
  • A pitéhez:
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 7,5 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 3 dkg őrölt natúr pisztácia
  • 1 db tojássárgája
  • szárazbab
  • A joghurtkrémhez:
  • 30 dkg görög joghurt
  • 2 db tojás
  • 1 ek liszt
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 ek méz
  • 8 dkg porcukor
  • A díszítéshez:
  • 1 db gránátalma
  • kb. 2 ek baracklekvár
  • pisztácia (durvára vágva)

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük és összegyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk, és egy órát a hűtőben pihentetjük. Ezután kinyújtjuk, és kettévágjuk.
  2. A tésztát 2 db 12 cm-es piteformába simítjuk, villával megszurkáljuk, majd a tésztára sütőpapírt teszünk, és ráöntjük a szárazbabot. 190 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Ezután eltávolítjuk a szárazbabot és a sütőpapírt, és hűlni hagyjuk.
  3. A joghurtkrémhez összekeverjük a tojást, a mézet, a cukrot, vaníliakivonatot és a joghurtot. Végül hozzákeverjük az átszitált lisztet. A krémet a formákba simítjuk, és 160 fokon 20 percig sütjük.
  4. Ha elkészült, megkenjük az oldalát felmelegített baracklekvárral, majd beborítjuk a durvára vágott pisztáciával. A gránátalmát kimagozzuk, és a magokat a pite tetejére szórjuk.

Megjegyzés

Csodás desszert ünnepi tálalással. Aki nem szereti a pisztáciát, használjon helyette őrölt mandulát. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek