Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gránátalmás hússaláta

30 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • A húshoz:
  • 3 szelet csirkehús vagy sertéshús
  • liszt
  • bors
  • olaj
  • A salátához:
  • 4 db főtt tojás
  • 1/2 db jégsaláta
  • 3 db csemegeuborka
  • 2 db édes alma
  • 1 db gránátalma (kisebb)
  • Az öntethez:
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek tejszín
  • 1 ek méz
  • őrölt fehér bors
  • 1 csipet só

Elkészítés

  1. A megmosott és szárazra törölt hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, és egy kevés lisztben megforgatjuk. Egy serpenyőben kb. fél dl olajat hevítünk, és pár perc alatt a hús mindkét oldalát pirosra sütjük. Ezután félretesszük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd kockákra vagy csíkokra vágjuk. 
  2. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, és cikkekre vágjuk. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk. Az uborkát megmossuk és vékonyan felszeleteljük. A gránátalmát kibontjuk, úgy, hogy a fehér, hártyás része ne kerüljön a salátába. Az egészet egy nagy tálba tesszük, és összeforgatjuk a jégsaláta feldarabolt, alaposan megmosott és megszárított leveleivel, valamint a hússal.
  3. Az öntethez a tejfölt, a tejszínt, a mézet simára keverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és meglocsoljuk vele a salátát. Óvatosan összeforgatjuk, és tálaljuk.  

Megjegyzés

Tálaláskor tegyük a salátát egy tányérra, majd helyezzük rá a cikkekre vágott tojást, szórjuk meg a gránátalma maggal, és úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss