Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gránátalmás-édesburgonyás csirkeragu

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A megtisztított fokhagymát és a csilit pépesre törjük, majd félretesszük. A lisztet és a kurkumát összekeverjük, majd a combokat beleforgatjuk.
  2. Vastag aljú lábasban felforrósítjuk az olajat, és a combokat minden oldalukon aranybarnára sütjük, a lábasból kivesszük, és a tányérra rakjuk.
  3. Ebbe a lábasba tesszük a megzúzott fokhagymát és a chilit, kissé megpároljuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és 1-2 kakukkfűágat, majd a hagyma fonnyadásáig - kb. 5 perc - tovább pirítjuk. Hozzáöntjük a sherryt, a gránátalmaszirupot és összepároljuk.
  4. A csirkecombokat és a megtisztított, felkockázott édesburgonyát hozzáadjuk, és felöntjük a húslevessel. Amennyiben szükséges, hozzáadunk annyi vizet, hogy majdnem teljesen ellepje. Felforraljuk, lassú tűzön készre pároljuk, majd belekeverjük a babkonzervet. Önálló ételként vagy körettel - rizs, tészta, quinoa - is tálalhatjuk.

Megjegyzés

Házi grátánalmaszirup: a friss gránátalma levét kipréseljük, cukrot hozzáadva sziruppá főzzük, pl. 1 dl lé, 10 dkg cukor.
Készen is vásárolható. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss