A gránátalmát magozzuk ki úgy, hogy fehér, hártyás rész ne maradjon a magokon.
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a citromlevet, az egész tojásokat, majd keverjük simára.
A vajhoz adjuk hozzá a darabokra tördelt fehér csokoládét, majd gőzfürdő fölött, olvasszuk fel, és hűtsük langyosra.
Ezután adjuk hozzá a cukros keverékhez, és szintén keverjük össze.
A lisztet keverjük össze egy csipetnyi sóval és a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a keverékhez, adjuk hozzá a gránátalma magot is, és szintén keverjük simára.
Egy kb. 18x27 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, egyenletesen kanalazzuk bele a masszát, és tegyük félre.
A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, az egész tojást, a citrom reszelt héját és levét, majd keverjük simára.
Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a tepsiben lévő masszára. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsivel magasabb hőfokon süssük 25-30 perc alatt készre.
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.