Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gránátalmás-citromos blondie

60 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A gránátalmát magozzuk ki úgy, hogy fehér, hártyás rész ne maradjon a magokon.
  2. A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a citromlevet, az egész tojásokat, majd keverjük simára.
  3. A vajhoz adjuk hozzá a darabokra tördelt fehér csokoládét, majd gőzfürdő fölött, olvasszuk fel, és hűtsük langyosra.
  4. Ezután adjuk hozzá a cukros keverékhez, és szintén keverjük össze.
  5. A lisztet keverjük össze egy csipetnyi sóval és a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a keverékhez, adjuk hozzá a gránátalma magot is, és szintén keverjük simára.
  6. Egy kb. 18x27 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, egyenletesen kanalazzuk bele a masszát, és tegyük félre.
  7. A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, az egész tojást, a citrom reszelt héját és levét, majd keverjük simára.
  8. Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a tepsiben lévő masszára. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsivel magasabb hőfokon süssük 25-30 perc alatt készre.
  9. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen. 

 

Megjegyzés

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, szórjuk meg gránátalma maggal, majd úgy kínáljuk. Nagyon finom. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss