Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gránátalmás-banános kuglóf

15 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A cukrot és a szobahőmérsékletű vajat kissé kihabosítjuk, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, melyekkel egyesével összedolgozzuk. Addig keverjük, míg lágy krémet kapunk, majd hozzáadjuk a tejet, és a sütőporral elkevert, átszitált lisztet, végül hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. A tésztát 2/3-1/3 részre osztjuk. A 2/3 rész felét belekanalazzuk a kivajazott, lisztezett kuglófformába. A másik részt összekeverjük a kakaóval, a világos részre kanalazzuk. Rászórjuk a banánkarikákat.
  3. Az 1/3 részbe belekeverjük a pudingport, majd az előző rétegre öntjük. Rászórjuk a gránátalma magokat. A 170 fokra előmelegített sűtőbe tesszük. A hőfokot csökkentjük 160-150 fokra, ha a tészta már felemelkedett. A sütési idő /50-70 perc/ utolsó harmadában a hőt 100 fokra csökkentjük.
  4. A kevert tésztát a formában hagyjuk kihűlni. A kész cukormázat előkészítve a kuglófra csurgatjuk és megszórjuk gránátalma maggal.

 MÉG TÖBB KUGLÓF RECEPT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss