hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gránátalma chutney

45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A gránátalmát kettévágjuk, majd egy kanál segítségével, óvatosan kiszedjük a magokat, a fehér hártyás részt teljesen eltávolítjuk. A hagymát és a gyömbért vékonyan leszeleteljük.

Egy serpenyőbe olajat öntünk, majd elkezdjük párolni benne a hagymát, hozzátesszük a gyömbért is. Picit megsózzuk, és addig pároljuk, még a hagyma félpuha lesz. Ekkor rányomjuk a citromlevet, megszórjuk ízlés szerint színes borssal és az őrölt korianderrel. Hozzáadjuk a málnapépet (vagy ízlés szerint savanykás lekvárt), a mézet, jól összekeverjük, és pár percig tovább főzzük, közben kevergetjük.

Végül beletesszük a gránátalmamagokat, jól összekeverjük, és addig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön.

Tálaláskor sült húsok vagy rántott sajt mellé kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss