Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Graham-kenyér házilag

> 90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kétféle lisztet és a sót egy tálba szitáljuk. A tejbe belekeverjük a cukrot és az élesztőt, és a liszthez adjuk 2 dl vízzel együtt. Alaposan összedolgozzuk, majd fóliába csomagoljuk, és egy éjszakán keresztül kelesztjük.
  2. Másnap átgyúrjuk, majd további 10 órát pihentetjük. Újra átgyúrjuk, majd még 1 órát pihentetjük. Cipó alakúra gyúrjuk, meghintjük egy kevés liszttel, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és 200 fokra előmelegített sütőben 65 percig sütjük. Vajjal és sültpaprika-krémmel kínáljuk.

15 ISTENI HÁZI KIFLI, ZSEMLE, KENYÉR, HOGY NE KELLJEN TÖBBÉ A SARKI PÉKHEZ MENNED >>> 

PÉKSULI SZABIVAL: ÍME, A TÖKÉLETES KOVÁSZOS KENYÉR TITKA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss