Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Görögös csirkemell

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet apróra kockázzuk, majd kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Ezután felöntjük egy pohár vízzel, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint megszórjuk bazsalikommal, és hozzáadjuk a felaprított fokhagymát. Addig pároljuk, míg a csirkemell megpuhul.
  2. A kész csirkét átöntjük egy hőálló tálba, hozzáadjuk az olívabogyót, a karikákra vágott újhagymát (nyugodtan mehet bele a zöldjéből is) és a kockákra vágott feta sajtot. Jól összekeverjük, majd ráöntjük a tejszínt. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, a tetejére rakjuk úgy, hogy a paradicsom belseje legyen felfelé.
  3. Előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig lefedve sütjük, majd levesszük a fedőt, és újabb 30 percig pirítjuk. Megszórjuk reszelt sajttal, majd addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.

GÖRÖGÖS CSIRKECOMB PARADICSOMMAL ÉS OLAJBOGYÓVAL>>> 

CSIRKÉS QUICHE GÖRÖGÖSEN>>> 

OLÍVABOGYÓS NARANCSSALÁTA>>> 

PARADICSOMOS-TONHALAS TÉSZTA OLÍVÁVAL>>> 

Megjegyzés

Gyorsan elkészíthető, nagyon finom étel, akár önmagában, akár pirítóssal fogyasztva. Napraforgóolaj helyett én kókuszolajat használok hozzá, így még egészségesebb. - HuskyEye

Ezek is érdekelhetnek

Friss