A görögös csirkecomb elkészítéséhez a bazsalikomot és a mentát felaprítjuk, majd egy kisebb tálban az oregánóval, a fűszerpaprikával, a frissen őrölt borssal és a sóval elkeverjük.
A csirkecombokat megmossuk, majd miután leitattuk róla a vizet, a bazsalikomos-mentás fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük.
Egy zsírral kikent mélyebb tepsibe sorakoztatjuk a fűszerkeverékkel bedörzsölt csirkecombokat. A maradék zsírral megkenjük a húsok tetejét, majd fóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Ezután a fólia nélkül további 10 perc alatt készre pirítjuk.
Miközben sülnek a combok, a fokhagymát felkarikázzuk, a lila hagymát felkockázzuk, majd olívaolajon üvegesre pirítjuk. A petrezselymet, a bazsalikomot is apróra vágjuk, és a hagymákhoz adjuk. Miután elkevertük egy picit, a gyöngyhagymákat is beledobjuk. Rövid párolás után a koktélparadicsomokat félbe vágjuk, aztán az is mehet a hagymás-bazsalikomos-petrezselymes alapunkhoz. Megszórjuk sóval és borssal, majd időnként megkeverve addig sütjük együtt, amíg a paradicsom kicsit összeesik, de még szépen egyben marad.
Két nagyobb paradicsomot félbe vágunk, aztán egy mélyebb edénybe vájjuk a belsejüket úgy, hogy a paradicsom külső részét is megtartjuk. Felaprítunk egy kevés bazsalikomot, felkockázzuk a feta sajtot, majd a kivájt paradicsomhúshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, aztán elkeverjük. Az így kapott fetás keveréket visszakanalazzuk a kivájt paradicsom belsejébe.
Miután megsültek a csirkecombok, a hagymás paradicsomkörettel, és a fetás-bazsalikommal töltött paradicsomokkal tálaljuk.
NÉZD MEG VIDEÓN IS, HOGYAN KÉSZÜL POLGÁR TÜNDE GÖRÖGÖS CSIRKECOMBJA SÜLT PARADICSOMMAL: